FUTURE FOOD EXPERIENCE
Eten is een natuurlijk proces waar we niet omheen kunnen, ons lichaam heeft de energie nodig die we uit voeding halen. Maar het is ook vaak gezellig en brengt mensen samen.
Het eten op ons bord is een mooie spiegel! Hoe je de gegeven voeding ervaart, hangt af van je natuurlijke omgeving. In de loop van de tijd zijn we anders gaan leven en eten. Maar nieuwe eetgewoonten ontstaan deze doordat ons leven verandert of omdat het eten verandert?
​Als consument zijn we stilaan het contact met de productie van ons voedsel kwijtgeraakt.
Dit leidt tot angst voor onze gezondheid en zorgen over het welzijn van de planeet.
Vandaag zien we dat wetenschap een belangrijke rol speelt in onze samenleving. Dit zet zich voort in nieuwe trends zoals moleculair koken, maar altijd in aansluiting op het verleden door oude technieken zoals fermentatie, slowcooking, ... terug te brengen.
Eten is een verhaal geworden, een beleving.
​Hoe gaat dit zich ontwikkelen?
FF
SENSORIEEL
PROEVEN
Wat gaan we in de toekomst eten?
Ik daag je uit om dit te komen ervaren.
Wat kunnen we leren van de smaakreceptoren op je tong en in je neus, maar ook van andere zintuiglijke facetten?
Informatie komt binnen via de zintuigen, dus willen we 'smaak' en 'gevoel' in al zijn facetten benutten door middel van experimentele, gedurfde smaakvolle en toekomstgerichte foodconcepten met het welzijn van mens en planeet als absolute drijfveer.
Een reis door je zintuigen.